با یک عصرانه پر مغز و یک فنجان چای موافقید؟

به گزارش گل پدیده، باقلوا از آن جمله شیرینی هایی است که در بسیاری ازکشورها به خصوص کشورهای آسیایی پخته می گردد. البته روش پخت آن و حتی گاهی مواد مورد استفاده در هر کدام فرق دارد و همین است که باعث می گردد باقلوای هر جایی طعم و مزه خاص آن منطقه را داشته باشد.

با یک عصرانه پر مغز و یک فنجان چای موافقید؟

جالب اینجا ست که روش ترکیه ای ها و یونانی ها برای پخت باقلوا مانند هم است. شما هم می توانید آن را در ایران امتحان کنید.

1. فر اجاق گاز را با دمای 160 درجه سانتی گراد یا 325 درجه فارنهایت یا شماره سه روشن کنید تا گرم گردد. کف و دیواره قالب را هم با کره آب شده خوب چرب کنید. حالا باید خمیرها را درست به اندازه کف قالب ببرید. برای این کار از خود قالب بهره ببرید. مانند تصویر قالب را روی خمیرها گذاشته و مازاد آن را با چاقوی تیز برش بزنید.

2. یک ورق از خمیر را کف قالب بگذارید و روی آن را با قلم مو به کره آب شده آغشته کنید. سپس لایه دیگر را بگذارید و دوباره به کره آغشته کنید. این کار را آن قدر تکرار کنید تا نیمی از خمیر به همین ترتیب کف قالب چیده گردد. حالا به جامانده خمیر را کناری بگذارید و روی آن را با پارچه نمدار بپوشانید.

3. در این مرحله نوبت به درست کردن مواد داخل باقلوا می رسد. برای این منظور آب لیموترش، عسل و پودرقند را در قابلمه کوچکی بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا مواد با هم ترکیب شوند. به این مواد پوست لیموترش، دارچین، مغز بادام، گردو و فندق یا پسته را اضافه کنید و خوب هم بزنید تا مواد با هم مخلوط شوند.

4. نیمی از مخلوط را با قاشق روی خمیر بریزید و روی تمام قسمت آن خوب پخش کنید. سپس سه ورق خمیر را روی مواد بگذارید و بعد از اینکه روی خمیر را به کره آغشته کردید، به جامانده مخلوط مغز را روی خمیر بریزید.

5. حالا سطح مغزها را با به جامانده خمیر بپوشانید و در سرانجام خوب به کره آغشته کنید. اندازه کره مصرفی در این مرحله باید بیشتر از دفعات پیش باشد.

6. در این مرحله با یک چاقوی تیز آغاز به بریدن باقلواها کنید. بعد از اینکه مرحله برش تمام شد، مدت یک ساعت قالب را داخل فر که از قبل گرم شده است بگذارید تا روی خمیر ترد و طلایی رنگ گردد.

مواد و لوازم موردنیاز برای 24 تکه

180 گرم کره (آب گردد)

400 گرم (خمیر هزار ورق)

2 ق س آب لیموترش

4 ق س عسل

4 /1 پیمانه پودرقند

پوست رنده شده یک عدد لیموترش

2 ق چ پودر دارچین

4 /1 یک پیمانه مغز بادام خردشده

4 /3 یک مغز گردوی خردشده

4 /3 پیمانه مغز پسته یا فندق خردشده

اندازهی خلال مغز پسته (برای تزئین)

قالب گود مستطیل شکل به ابعاد 30×20 سانتی متر

شربت

در فاصله زمانی ای که باقلوا در حال پخت است شربت آن را درست کنید. برای این منظور پودرقند، عسل، آب و پوست لیموترش را در قابلمه ای مناسب بریزید و روی حرارت بسیار کم مدام هم بزنید تا مواد با هم مخلوط شوند؛ سپس حرارت را زیادتر نموده و مدت ده دقیقه آن را بجوشانید تا قوام آمده و شربت غلیظ گردد.

بعد از این مدت، شربت را از روی اجاق بردارید و کناری بگذارید تا کم کم سرد گردد. پس از اینکه پخت باقلوا تمام شد، نوارهای پوست لیمو را از داخل شربت بیرون آورده و آن را روی باقلوا بریزید و مدت شش ساعت یا شب تا صبح کناری بگذارید تا شربت به خورد باقلوا برود.

بعد از گذشت این مدت زمان همان قسمت های برش خورده قبلی را دوباره با چاقوی تیز ببرید و بعد از چیدن داخل ظرف روی باقلواها را با خلال پسته تزئین نموده و سرو کنید.

مواد لازم برای شربت باقلوا

350 گرم یا یک و سه چهارم پودرقند

120 گرم یا نصف پیمانه عسل

2 پیمانه آب

2 تکه خلال پوست لیموترش

فوت وفن

اگر خمیر هزارورق شما قطری بیش از دو تا سه میلی متر داشت ابتدا هر ورق را روی سطحی که با آرد پوشیده شده، از طریق وردنه نازک تر نموده سپس برای پخت شیرینی مورد استفاده قرار دهید.

منبع: همشهری آنلاین

به "با یک عصرانه پر مغز و یک فنجان چای موافقید؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "با یک عصرانه پر مغز و یک فنجان چای موافقید؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید