چند باور غلط درباره مصرف شکلات و آبنبات

به گزارش گل پدیده، به سختی می گردد کسی را یافت که از آب نبات، شکلات و آدامس خوشش نیاید. تنوع این ها چنان بالا است که هر سلیقه ای را پوشش می دهند. البته فقط تنوع آن ها زیاد نیست، بلکه باورها و اطلاعات غلطی که رواج یافته هم متعدد است. شاید شما هم گاهی آنها را باور نموده باشید. در ادامه به آن ها نگاهی خواهیم داشت، با ما همراه باشید.

چند باور غلط درباره مصرف شکلات و آبنبات

درباره شکلات و آبنبات چه باورهایی وجود دارد؟

شکلات باعث ایجاد جوش روی پوست می شود

شاید والدین شما هم موقع هشدار دادن درباره مصرف بیش از حد شکلات، جوش های پوستی را به عنوان یک سلاح ترسناک استفاده نموده باشند. اگرچه این تهدید روی بچه ها جواب می دهد ولی نیازی به آن نیست، چون شواهد علمی تاییدنماینده آن خیلی کم هستند و ضرورتی ندارد به کل شکلات را کنار بگذارید.

دکتر آوا شامبان به هافینگتن پُست می گوید، شکلات به تنهایی باعث جوش زدن روی پوست نمی شود و شواهد اندکی داریم که شکلات یا هر نوع غذای چرب دیگری، باعث بروز جوش می شود. هر چند حقیقت دارد که رژیم غذایی سرشار از چربی و شکر می تواند به جوش زدن زیاد بیانجامد اما شواهدی دال بر اینکه شکلات علت اصلی این عارضه پوستی است وجود ندارد.

شکلات سفید همان شکلات است

بعضی مردم فکر می نمایند که شکلات سفید هم یک نوع شکلات است اما در حقیقت اصلا شکلات نیست. شکلات شیری رنگ و شکلات سیاه هر دو از پودر کاکائو تهیه می شوند ولی شکلات سفید از گرفته می شود. بنابراین شکلات سفید را رسما نمی شود جزو شکلات ها دسته بندی کرد، هر چند در خوشمزگی دست کمی از آن ها ندارد.

آب نبات بچه ها را بیش فعال می نماید

بسیاری از والدین بچه ها خود را از مصرف آب نبات منع می نمایند زیرا قانع شده اند که آنها را بیش فعال و غیرقابل کنترل می نماید. با این حال، این هم یک باور غلط است که هیچ حقیقتی پشت آن نیست. در تحقیقی که منتشر نموده است می خوانیم، بیشتر تحقیقات کنترل شده روی بچه ها، هیچ اثر مضری از این نوع را موقع مصرف قند یا شیرینی های مصنوعی نشان نداده اند.

آب نبات باعث کرم خوردگی دندان می شود

یک مورد دیگر که خیلی ها به آن باور دارند این است که خوردن آب نبات دندان ها را می پوساند. هر چند مصرف شیرینی جات به ایجاد پوسیدگی کمکی می نماید اما مقصر اصلی باکتری های داخل دهان هستند که با فراوری اسید باعث تجزیه آب نبات می شوند. این اسید به مینای دندان صدمه می زند.

اما این اسید محدود به زمانی که آب نبات و شیرینی می خورید، نیست! هر نوع کربوهیدرات یا نشاسته ای می تواند به ایجادش بینجامد. اگر دندان درد زیاد به سراغ شما یا بچه ها تان می آید مشکل از سمت آب نبات ها نیست، بلکه به مسواک نزدن بعد از مصرف غذا بر می شود.

پس مصرف آب نبات به سلامت دهان شما آسیب نمی زند، به شرط اینکه مسواک و نخ دندان را از قلم نیاندازید.

شکلات باعث افزایش کلسترول می شود

برای افرادی که می خواهند کلسترول شان را پایین بیاورند خبرهای خوبی داریم. تصور عمومی این است که اگر کلسترول بالا دارید باید از شکلات پرهیز کنید ، اما بعضی پژوهش ها هم نشان داده اند که شاید مصرف شکلات باعث کاهش سطح کلسترول بشود.

معمولا پزشکان توصیه می نمایند که شیرینی را نه جداگانه بلکه داخل غذاها مصرف کنید تا سطح کلسترول پایین بماند. اما مصرف جداگانهٔ چند تکه کوچک از شکلات های سیاه برای قلب خوب است. ما هم شما را به پیروی از توصیه پزشکتان فرامی خوانیم، ولی بد نیست از او جویا شوید که مصرف بدون افراط شکلات سالم چه اثراتی روی کلسترول دارد.

شکلات جرقه ای خطرناک است

نه فقط بسیاری از مردم این نوع شکلات را خطرناک تصور می نمایند، بلکه حتی کمپین هایی برای منع آن نیز در کشورهای غربی دیده ایم. وقتی این نوع شکلات یا آب نبات را می خورید در تماس با بزاق دهان آغاز به ترکیدن می نماید که البته مقیاس آن بسیار کوچک است.

شایعات بی اساسی در جهان هست که می گوید خوردن این شکلات به همراه نوشابه باعث انفجار شکم می شود. کار به جایی رسید که شرکت جنرال فودز، که از فراورینمایندگان این نوع شکلات (با برند پاپ راکز) است یک کمپین رسانه ای راه انداخت تا آن را از حملات تبرئه کند. این نوع شکلات ها واقعا خطرناک نیستند، اگر بودند سازمان های غذا و بهداشت در کشورهای مختلف فراوریشان را غیرقانونی اعلام می کردند.

اصلا نبایستی آب نبات خورد

مثل سایر غذاها، آب نبات و شکلات هم برای شما بد نیستند البته تا زمانی که در مصرفشان تعادل را رعایت کنید. با اینکه مصرف زیاد آنها می تواند به اضافه وزن و افزایش خطرات مرتبط با سلامتی بینجامد، مقادیر کم آنها حتی فوایدی هم دارند.

سمیرا کاواش، که از اساتید دانشگاه راجرز است، کتابی با نام آب نبات: یک قرن وحشت و لذت نوشته است. او در مصاحبه ای با گلوب-اَند-مِیل می گوید بسیاری از نگرانی ها درباره آب نبات غیرضروری هستند: وقتی رژیم غذایی تان پر از غذاهای واقعی و طبیعی باشد، مصرف کمی شیرینی مضر نخواهد بود.

منبع: کتاب کاله

به "چند باور غلط درباره مصرف شکلات و آبنبات" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چند باور غلط درباره مصرف شکلات و آبنبات"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید