حفظ و صیانت از منافع کارفرما و حقوق کارگران از وظایف ما است
به گزارش گل پدیده، سرپرست اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی یزد گفت: این اداره حامی و هوادار کارآفرینی است که به دنبال سود و بهره بردن از سرمایه اش باشد و در کنار آن منافع کارگر را نیز پرداخت کند.

به گزارش روابط عمومی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان یزد، عماد تشکری سرپرست تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان یزد در جمع اعضاء هیئت های تشخیص و حل اختلاف که به صورت ویدئوکنفرانسی برگزار گردید گفت: خروجی اداره تعاون، کا ر و رفاه اجتماعی در حوزه روابط کار و مسائل کارگری عملکرد شورای های حل اختلاف و هیئت های تشخیص است.
ماهیت قضایی و شبه قضایی هیئت تشخیص و حل اختلافوی گفت: این مجموعه ها ماهیت قضایی و شبه قضایی داشته و صندلی مهم و تاثیرگذاری دارند. افراد عضو هیئت های تشخیص و حل اختلاف به قضاوت و تشخیص اختلاف و صدور رای می پردازند. دو طرف دعوی عموما بر سر معیشت با هم اختلاف دارند. در نتیجه عملکرد این دو مجموعه به رضایت مردم از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، دولت و نظام برمی گردد.
تشکری ادامه داد: حفظ و صیانت از منافع کارفرما و سرمایه گذار از وظایف و اولویت های ما است. باید از سرمایه گذاری که برای ایجاد اشتغال قدم برداشته است حمایت کرد.
وی با اشاره به اینکه مهمترین منابع یک کارفرما و سرمایه گذار در بخش اشتغال، نیروی انسانی است توضیح داد: مجموعه مالی پیروز است که بتواند رضایت کارگر و زیردستان خود را به همراه داشته باشد و مطابق قانون و شرع، حقوق، مطالبات و مواردی که قانون معین نموده را به کارگران پرداخت کند. حفظ و صیانت از حقوق کارگران نیز یکی از مهمترین وظایف ما به شمار می رود.
باید حلقه اتصال حفظ منافع کارفرما و کارگر باشیمسرپرست تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان یزد تاکید نمود: ما وظیفه داریم به عنوان اداره کار، ابزارهای نظارتی بیشتری اعمال کنیم و حلقه اتصال حفظ منافع کارفرما و کارگر باشیم و در این راه هیچ گرایشی به هر دو سمت نداشته باشیم.
وی شوراهای حل اختلاف را مجموعه ای دموکراسی خواه و پیشرفته در کشور بیان نمود و اضافه نمود: اگر نگاهی به ترکیب حاضران در این شورا داشته باشیم مشاهده می کنیم که قاضی به عنوان کننده دستگاه قضایی و مجری عدالت، کنندگان تخصصی از اداره کار که کننده دولت محسوب می شوند برای نظارت بر اجرای قوانین، کننده فرمانداری به عنوان فردی که بر مسائل حاکم بر اوضاع سیاسی، اجتماعی منطقه و کشور واقف است، کننده کارفرما و کارگر که هر گروه برای اینکه حقی از این دو ضایع نگردد حاضر هستند.
تشکری اضافه نمود: نگاه ما این نیست که مراجع حل اختلاف و هیئت تشخیص های به جای مردم تصمیم بگیرند و برای مردم انتخاب کنید که چه چیزی درست است یا غلط. قرار است براساس قوانین موجود و اتفاقاتی که روی داده و البته براساس مستندات و قوانین آراء صادر گردد.
قوانین باید برای کارگر و کارفرما اجرا گرددسرپرست تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان با بیان اینکه قوانین باید برای کارگر و کارفرما اجرا گردد گفت: در این مجموعه ها همه یک شخصیت داریم. چه کننده کارفرما و چه کننده کارگر. وقتی حق با کارگر است ضرورتی ندارد که کننده کارفرما حتما رای را به نفع کارگر بدهد و بالعکس. بلکه باید مطابق قوانین و حق نظر بدهیم.
وی تاکید نمود: در صدد تشکیل شورایی هستیم تا بر آراء نظارت داشته باشد و آنها را آنالیز کند با علم اینکه هیئت ها در صدور آراء مستقل هستند. آراء را با حضور کارشناسان آنالیز و ارزیابی می کنیم که در صدور آراء روال به درستی پیموده شده یا نه.
تشکری توضیح داد: تمام کوششمان را باید انجام دهیم تا ادعا کنیم که شوراهای حل اختلاف و هیئت های تشخیص در مقایسه با دادگاه و سایر نهادهای شبه قضایی سالمترین و موثق ترین مراجع قضایی به لحاظ اجرای قانون هستند و بی طرفانه ترین آرا از اینجا صادر می گردد.
وحدت رویه در صدور آراوی با اشاره به اینکه در صدور آراء باید یک وحدت رویه را حاکم کنیم بیان نمود: کوشش می کنیم تا ساماندهی بخش صدور آرا را انجام دهیم تا در موارد مشابه وحدت رویه ای در هیئت های تشخیص با مراجعه به بایگانی آراء صادره به وجود بیاید. اگر سندی در یک پرونده ملاک صدور رای قرار می گیرد در پرونده های دیگر نیز همین مسئله رعایت گردد.
کاهش زمان رسیدگی به درخواست های مراجعینسرپرست تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تاکید بر کاهش زمان رسیدگی به درخواست ها گفت: اگر پرونده ای زمان می برد دلیل متقنی داشته باشیم که چرا رای صادر نمی گردد. جامعه مطمئن باشد که هیچ ضرورتی برای رسیدگی در شورای های حل اختلاف و تشخیص برای سفارش کردن نیست.
وی اعلام کرد: باید در مرحله تشخیص وقت گذاشته گردد و رسیدگی ها براساس ارزیابی و تشخیص درست انجام گردد. چرا که هیئت های حل اختلاف باید براساس شواهد و مدارک موجود تکمیل شده در هیئت های تشخیص باید رای بدهند، گرچه قانون گذار دست را باز گذاشته است که اعضاء دقیق تر به پرونده نگاه کنند.
تشکری از مامورین تحقیق خواست گزارشی هایی که می نویسند، موشکافانه بوده و در حد توان مستندات لازم را به دست آورده و ضمیمه پرونده کنند.
وی در خاتمه تاکید نمود: کوشش مجموعه تعاون، کار و رفاه اجتماعی این است که روابط کار سالم تری داشته باشیم تا نیروی کار احساس کند آینده و سابقه اش حفظ می گردد و سرمایه گذار نیز با خیال راحت و مطمئن در استان سرمایه گذاری کند. این اداره کل حامی و هوادار کارآفرینی است که به دنبال سود و بهره بردن از سرمایه اش باشد و در کنار آن منافع کارگر را نیز پرداخت کند.
منبع: خبرگزاری آریا