مرکز تشخیص مولکولی کرونا تجهیز شد، انجام 9 هزار تست تشخیص کرونا

به گزارش گل پدیده، رئیس پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری در نشست مدیران ارشد وزارت علوم با معاون اول رئیس جمهوری از تجهیز مرکز تشخیص مولکولی کرونا و انجام 9 هزار تست تشخیص کرونا اطلاع داد.

مرکز تشخیص مولکولی کرونا تجهیز شد، انجام 9 هزار تست تشخیص کرونا

به گزارش گروه علمی و دانشگاهی گل پدیده به نقل از اداره کل روابط عمومی وزارت علوم، مصطفی مطلبی رئیس پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری در نشست مدیران ارشد وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با دنیاگیری معاون اول رئیس جمهوری که صبح امروز (دوشنبه) در سالن شهدای جهاد علمی وزارت علوم برگزار گردید به تشریح دستاوردهای این پژوهشگاه در زمینه مبارزه با بیماری کرونا پرداخت.

وی در ابتدای سخنان خود با اشاره به تاریخچه پژوهشگاه و اقدامات موثر اجرا شده از سوی آن گفت: کسب رتبه اول در بین کلیه پژوهشگاه و مراکز پژوهشی کشور طی 2 سال پیاپی در سال های 2018 و 2019 از جمله افتخارات این پژوهشگاه محسوب می گردد.

وی با اشاره به راه اندازی مرکز تشخیص مولکولی کرونا، گفت: راه اندازی این مرکز با اخذ مجوز از وزارت بهداشت و آغاز به کار آن از تاریخ 29 اسفند 98 از جمله دستاوردهای پژوهشگاه محسوب می گردد. تعداد کل تست های اجرا شده تا به امروز در این پژوهشگاه نزدیک به 9 هزار تست بوده است. تجهیز مرکز تشخیص مولکولی کرونا از دیگر اقدامات قابل ذکر محسوب می گردد.

مطلبی با اشاره به تشکیل و فعالیت کارگروه های تخصصی مرتبط با طرح های پژوهشی و فناوری تشخیص و مقابله با ویروس کرونا گفت: کارگروه هایی مانند مطالعات سلولی و ژن درمانی مرتبط با کرونا، اپیدمیولوژی گسترش و مهار ویروس در جمعیت ایران و دنیا، ساخت واکسن و دارو های موثر برای پیشگیری و درمان کرونا ویروس و پلنتی بادی، فراوری مواد ضدعفونی کننده موثر و کاربردهای نو مرتبط با کرونا ویروس و کنترل کیفی عملکرد مواد مذکور، ساخت کیت تشخیصی کرونا، تاثیر فاکتورهای مهارکننده ویروس و تقویت کننده سیستم ایمنی برای مقابله با ویروس، مطالعات ژنومی کرونا ویروس ایرانی و بیو انفورماتیک، آنالیز اثرات درمانی گیاهان دارویی و مواد موثر آنها و فارماکوژنتیک داروها از جمله این کارگروه ها هستند.

رئیس پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری در ادامه به طرح های ارائه شده به پژوهشگاه در زمینه مقابله با ویروس کرونا اشاره نمود و گفت: از میان 182 طرح پژوهشی و فناوری با موضوع کرونا، 34 طرح مورد تایید، 13 طرح ارجاع به فناوری، 8 طرح تایید شده اما به علت محدودیت اعتبار در اولویت بعدی قرار گرفته، 114 طرح رد شده و 13 طرح هم جزو سایر موارد بوده است. از جمله طرح های تایید شده می توان به طرح فراوری داروهای لکتینی گریفیتسین، ردیابی ژنتیکی ویروس کرونا در ایران، کیت نوار سریع تشخیص (صحرایی) ویروس کرونا، فراوری کیت تشخیص صحرایی مبنی بر تکنیک (LAMP)، طراحی کیت مولکولی برای تشخیص ویروس کرونا و طراحی کیت تشخیص دقیق سریع و قابل رویت کووید 19 اشاره نمود.

وی در ادامه در مورد دیگر دستاوردهای پژوهشگاه در زمینه مقابله با کرونا گفت: فراوری پروتوتایپ کیت های تشخیصی کرونا، تشکیل کانون تفکرات مقابله با کرونا و اجرای طرح ملی ردیابی ویروس کرونا در ایران در دو بخش راه اندازی آزمایشگاهی و ایجاد تیم بیوانفورماتیک نیز از دیگر دستاوردهای پژوهشگاه در این بخش هستند. سایر فعالیت های پژوهشگاه نیز شامل هماهنگی با وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و انستیتو پاستور ایران، هماهنگی و حضور در جلسات ستاد مدیریت کرونا در تهران با مسئولیت آقای زالی، هماهنگی با اداره آزمایشگاه های وزارت بهداشت و همکاری با مرکز تحول و پیشرفت ریاست جمهوری جهت استفاده از تجهیزات دستگاه های ریل تایم با استخراج اتوماتیک RNA اشاره نمود.

مطلبی در انتها سخنان خود به آنالیز دستاوردهای کشورهای مختلف در فراوری واکسن کرونا و آسیب شناسی آن در کشور از جمله پراکنده بودن زیرساخت های محدود برای فراوری واکسن بین دستگاه های مختلف پرداخت.

انتهای پیغام/

منبع: خبرگزاری فارس

به "مرکز تشخیص مولکولی کرونا تجهیز شد، انجام 9 هزار تست تشخیص کرونا" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مرکز تشخیص مولکولی کرونا تجهیز شد، انجام 9 هزار تست تشخیص کرونا"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید