اینترنت ماهواره ای تا چند ماه دیگر به ایران می رسد

به گزارش گل پدیده، یک کارشناس حوزه فناوری با اشاره به اینکه ایجاد محدودیت در اینترنت ماهواره ای شرکت اسپیس ایکس امکان پذیر نیست، گفت: اینترنت استارلینک یا اینترنت ماهواره ای خیلی سریعتر از آنچه فکر می کنیم در ایران در دسترس خواهد بود و تا چند ماه آینده در آسمان ایران ظاهر می گردد.

اینترنت ماهواره ای تا چند ماه دیگر به ایران می رسد

به گزارش ایسنا، امید رهبر، درباره پروژه استارلینک که در ایران به عنوان اینترنت ماهواره ای شناخته می گردد، گفت: استارلینک، پروژه اینترنت فضایی ایلان ماسک بنیان گذار شرکت اسپیس ایکس است. خدمات استارلینک ابتدا در سال گذشته در آمریکای شمالی ارائه شد و به افراد این امکان را داد تا از شبکه پرسرعتی که از صورت فلکی ماهواره ای اسپیس ایکس ارسال می شد استفاده نمایند. بیش از 1000 ماهواره استارلینک در حال حاضر در مدار هستند و طرحی در دست است که طی چند سال آینده ده ها هزار ماهواره دیگر نیز به آن ها اضافه گردد.

درآمد اینترنت ماهواره ای صرف استقرار انسان در مریخ می گردد

رهبر با بیان اینکه استارلینک یک پروژه خصوصی است، گفت: اما آقای ماسک که اخیراً به عنوان ثروتمندترین فرد جهان شناخته شد، اعلام نموده که با دستیابی به رشد پایدار سوددهی، می تواند عمومی گردد. هر ثروتی که از این راه فراوری گردد می تواند به سرمایه گذاری در رویای جاه طلبانه او یعنی استقرار انسان در مریخ به کار گرفته گردد.

وی در ادامه اضافه نمود: ایلان ماسک و اسپیس ایکس امیدوارند که فناوری استارلینک در پر کردن شکاف اتصال به اینترنت، بین مناطق روستایی و شهری کارآمد باشد. ماهواره های استارلینک سیگنال اینترنت را مستقیماً به یک گیت وی یا کامپیوتر کاربر ارسال می نمایند. این یعنی زیرساخت بسیاری کمتری برای دریافت سیگنال اینترنت در خانه های روستایی مورد احتیاج است. علاوه بر این، اسپیس ایکس می گوید که اینترنت استارلینک، سریعتر و با تأخیرکمتر از اینترنت های ماهواره ای کنونی ارائه خواهد شد.

این کارشناس حوزه فناوری در مورد اینکه تأخیر در اینترنت استارلینک کمتر از سایر اینترنت های ماهواره ای است، شرح داد: تاخیر مدت زمانی است که برای ارسال داده ها از یک نقطه به نقطه دیگه ضروری است. هنگامی که ماهواره ها از زمین دور هستند، تأخیر زیاد است در نتیجه عملکرد ضعیفی برای فعالیت هایی مثل تماس های تصویری یا بازی های آنلاین وجود دارد، اما ماهواره های استارلینک 70 تا 100 برابر از ماهواره های مخابراتی متداول به زمین نزدیک تر هستند و به همین دلیل اینترنت استارلینک با تأخیر کمتری روبرو خواهد بود.

چرا جهان بی صبرانه منتظر اینترنت استارلینک است؟

رهبر در ادامه با بیان اینکه اینترنت ماهواره ای پدیده جدیدی نیست و همین حالا نیز شرکت هایی وجود دارند که خدمات اینترنت ماهواره ای ارائه می دهند گفت: عظیم ترین ارائه دهنده های اینترنت ماهواره ای درحال حاضر دو شرکت ویاست (ViaSat) و هیوزنت (HughesNet) هستند. جالب است بدانید هر دو این شرکت ها برای اولین بار در سال 2012 سرویس اینترنت ماهواره ای خود را ارائه دادند و هیوزنت یک میلیون و 300 هزار مشترک در آمریکا دارد.

وی در پاسخ به اینکه چرا با وجود اینکه اینترنت ماهواره ای از حدود یک دهه پیش ارائه شده، ولی اکنون بسیاری از مردم جهان با اشتیاق فراوان اخبار پروژه استارلینک را دنبال می نمایند و بی صبرانه منتظر عرضه اینترنت ماهواره ای اسپیس ایکس هستند هم اظهار کرد: یکی از دلایل این است که استارلینک سرعت بسیار بیشتر و تأخیر یا Latency بسیار کم تری نسبت به دیگر اینترنت های ماهواره ای دارد. استارلینک قرار است جهانی باشد و از لحاظ تئوری قابلیت سرویس دهی آن مختص منطقه جغرافیایی خاصی نخواهد بود. استارلینک باتوجه به تعداد بیشتر ماهواره، پهنای باند بسیار بیشتری خواهد داشت و درنتیجه به کاربران بسیار بیشتری سرویس خواهد داد.

وی در مورد آخرین شرایط پروژه استارلینک هم گفت: استارلینک تا به امروز بیش از 10 هزار کاربر در کشور های استرالیا، نیوزلند، مکزیک و بخش هایی از آمریکا و کانادا داشته است. هدف این است که دیگر نقاط جهان نیز در سال 2021 مورد پشتیبانی قرار بگیرند. این کمپانی نخستین ماهواره های آزمایشی خود را در سال 2018 به فضا پرتاب کرد. بعد از این هم شاهد ارسال 60 ماهواره رسمی استارلینک در سال 2019 بودیم. اسپیس ایکس حدوداً 1000 ماهواره به مدار زمین فرستاده است. به مرور زمان، اسپیس ایکس می خواهد هر سه ماه یک بار حداقل یک موشک فالکون به مدار زمین بفرستد که 60 ماهواره در هر کدام تعبیه شده است.

رهبر در مورد سرعت اینترنت استارلینک هم گفت: بنا به اعلام وبسایت رسمی پروژه استارلینک، سرعت بین 50 مگابیت بر ثانیه تا 150 مگابیت بر ثانیه و تأخیر آن بین 20 الی 40 میلی ثانیه است.

سرنوشت اینترنت ماهواره ای در ایران چه می گردد؟

وی در پاسخ به اینکه اینترنت استارلینک چه زمانی به ایران خواهد رسید و بهترین سیاست در قبال این موضوع چه باید باشد، هم گفت: اینترنت استارلینک خیلی سریعتر از آنچه فکر می کنیم در ایران هم در دسترس خواهد بود و تا چند ماه آینده در آسمان ایران ظاهر می گردد، اما باید صبر کرد تا دید شرایط ارائه سرویس اینترنت ماهواره ای اسپیس ایکس در ایران چگونه خواهد بود.

رهبر اضافه نمود: علاوه بر این سوال اینجاست که آیا وزارت ارتباطات ایران مجوز استفاده از این نوع اینترنت را صادر می نماید. از آنجا که اسپیس ایکس یک شرکت آمریکایی است ملزم به رعایت قوانین دولت آمریکاست بنابراین ارائه این سرویس مانند سایر سرویس های دیگر شرکت ها دستخوش بعضی جهت گیری های سیاسی خواهد بود. مواضعی که در همین ابتدای کار دیده می گردد بدون شک بر کیفیت و کمیت ارائه سرویس اینترنت موثر خواهد بود.

وی ادامه داد: جدای از بحث مسائل دریافت مجوز ها واقعیت امر این است که هزینه اشتراک ماهانه برای دریافت سرویس اینترنت ماهواره ای بسیار بیشتر از هزینه دیگر راه های دریافت اینترنت است. طوری که یک بار باید 499 دلار برای سخت افزار های زمینی لازم هزینه کرد و سپس ماهانه 99 دلار برای خود سرویس اینترنت پرداخت به همین دلیل استفاده از اینترنت ماهواره ای نه تنها در ایران بلکه در کل جهان در حال حاضر یک روش رایج نیست.

اینترنت ماهواره ای را نمی توان محدود کرد

این کارشناس حوزه فناری در پاسخ به اینکه آیا امکان اختلال در اینترنت ماهواره ای استارلینک از طریق پارازیت وجود دارد یا خیر هم گفت: شرکت اسپیس ایکس اعلام نموده قطر هر دیش که در پک خریداری شده موجود است، 70 سانتی متر است. دیش را در هر جا که قرار دهید از غرب به شرق به ازای هر 10 سانتیمتر یک سیگنال ماهواره اسپیس ایکس دریافت می نماید. با این حساب تا امروز هر دیش در هر جایی که قرار بگیرد از سه ماهواره سیگنال دریافت خواهد نمود.

دیش ها دارای سیستمی هستند که به صورت کاملا ًهوشمند چرخیده و قویترین سیگنال از بین سه سیگنال را تشخیص داده و روی بهترین و قویترین آن ها متمرکز می شوند. اوج تکنولوژی اینجاست که با جابجا کردن محل دیش، مثلاً 70 سانتیمتر، کاربر سیگنال را از سه ماهواره دیگر دریافت خواهد نمود. قرار است تا دو سال دیگر سه سیگنال تبدیل به 10 سیگنال گردد؛ بنابراین جلوگیری رسیدن سیگنال به دیش کاری بسیار سخت است.

وی افزود: همچنین کسانی که به دنبال مقابله با اینترنت ماهواره ای هستند به اندازه کافی با استار لینک آشنا نیستند، چون شبکه جی پی اس موقعیت یابی در جهان دارای 60 ماهواره است. در آینده جی پی اس روی ماهواره های استار لینک می رود. این اتفاق ابعاد عجیب و غریبی دارد و مقابله با آن با طرح های خنده دار ممکن نیست.

اینترنت استارلینک خواه ناخواه در ایران فراگیر خواهد شد

وی اضافه نمود: رهبر در سرانجام با اشاره به توییت ایلان ماسک در مورد توسعه اینترنت ماهواره ای و امکان استفاده مردم ایران از آن، توضیح داد: تا به امروز حدود 40 درصد از ماهواره های این شرکت در مدار قرار گرفته و طی چند سال آینده خواه ناخواه اینترنت استارلینک در جهان و ایران فراگیر خواهد شد بنابراین در چنین شرایطی به جای سیاست مقابله، همکاری شرکت اسپیس ایکس منطقی تر خواهد بود. البته با توجه به تحریم ها این همکاری می تواند غیر رسمی باشد. ضمن اینکه تکنولوژی هیچ مرزی ندارد و امکان دریافت مستقیم در آینده دور از ذهن نخواهد بود و در بحث هزینه اینترنت ماهواره ای ایلان ماسک نوید کاهش هزینه ها را در آینده داده است.

منبع: فرارو

به "اینترنت ماهواره ای تا چند ماه دیگر به ایران می رسد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "اینترنت ماهواره ای تا چند ماه دیگر به ایران می رسد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید