حقیقت هایی در خصوص خواص اسفناج که تا بحال نمی دانستید

به گزارش گل پدیده، بلاگ کرفس/ همواره به ما گفته اند یکی از خواص اسفناج برای کم خونی است. زیرا این گیاه برگ سبز سرشار از آهن است. اما آیا اسفناج برای کم خونی خوبه؟ و آیا اسفناج آهن دارد؟ اطلاعات قبلی به ما می گفت مصرف اسفناج برای افرادی که به کم خونی مبتلا هستند، مؤثر است. اما تحقیقات جدید چیز دیگری را ثابت می نماید. اگر می خواهید از خواص اسفناج و املاح موجود در این گیاه اطلاعات کافی داشته باشید، این مطلب را از دست ندهید.

حقیقت هایی در خصوص خواص اسفناج که تا بحال نمی دانستید

آیا اسفناج آهن دارد ؟

در سال 1870 وان ولف، بیولوژیست آلمانی آغاز به محاسبه میزان مواد مغذی موجود در بعضی از غذاها کرد. او زمانی که میزان آهن اسفناج را می نوشت، به جای نوشتن عدد 2.7، آن را 27 نوشت. یعنی به خاطر نگذاشتن یک علامت اعشار آن را 10 برابر نوشته بود.

همین اشتباه کافی بود تا چند سده مردم گمان نمایند اسفناج منبع سرشاری از آهن است. به همین دلیل در بسیاری از کتاب ها از خواص اسفناج برای کم خونی نام برده می شد.

جالب است بدانید حتی انیمیشن ملوان زبل هم براساس این اشتباه ساخته شد. زیرا آن ها گمان می کردند مصرف اسفناج باعث افزایش آهن خون و قدرت بدنی می گردد. اما بعدها محققان بر روی میزان آهن اسفناج تحقیقاتی را انجام دادند که نتایج دیگری را نشان می داد.

اسفناج به درمان کم خونی یاری نمی نماید؟

اگر فکر می کنید با مصرف روزانه اسفناج مشکل کم خونی شما یا یکی از اعضا خانواده رفع می گردد، اشتباه می کنید. زیرا همان طور که گفتیم در هر 100 گرم اسفناج تنها 2.7 میلی گرم آهن وجود دارد. از سوی دیگر آهن سبزیجات به اندازه آهن غذاهای حیوانی و گوشت جذب بدن نمی گردد. در نهایت باید سوال آیا اسفناج آهن دارد یا خیر، بگوییم اسفناج حاوی مقدار کمی آهن است. بلکه فقط به خاطر داشتن ویتامین ث در جذب بهتر آهن در بدن میتواند موثر باشد.

املاح موجود در اسفناج

اگرچه اسفناج حاوی مقدار کمی آهن است، با این وجود غذای مغذی برای تأمین ویتامین های مورد احتیاج بدن است. اسفناج طبع گرم دارد و برای کسانی که بلغمی مزاج هستند، یک غذای خوب محسوب می گردد. این گیاه سرشار از ویتامین A (کاروتنوئید) است. در نتیجه مصرف آن می تواند یاری زیادی به بهبود شرایط بینایی کند. همچنین مصرف این گیاه به تقویت سیستم ایمنی بدن یاری زیادی می نماید.

بتاکاروتن نوعی کاروتنوئید است که در هویج هم یافت می گردد. این ماده در اسفناج وجود دارد اما باعث سبز شدن این گیاه شده است.

خواص اسفناج برای سلامت بدن

املاح موجود در اسفناج بی شمارست و می تواند سلامت بدن را تضمین کند. از جمله خواص اسفناج می توان به موارد زیر اشاره نمود:

داشتن ویتامین C بالا

اسفناج منبع سرشاری از ویتامین C است. این ویتامین به جذب آهن در بدن یاری می نماید. بنابراین اگر در طی روز غذاهای حاوی آهن مصرف کنید اما بدن فاقد این ویتامین باشد، آهن به خوبی جذب بدن نمی گردد. برای جذب بهتر آهن می توانید اسفناج مصرف کنید.

همچنین ویتامین C یک آنتی اکسیدان قوی هم محسوب می گردد که به تقویت سیستم ایمنی بدن یاری زیادی می نماید.

اگر اسفناج را همراه با روغن زیون مصرف کنید، باعث جذب کاروتنوئید در بدن یاری زیادی می نماید. در این صورت بدن برای مقابله با رادیکال های آزاد و بیماری سرطان آمادگی بیشتری پیدا می نماید.

اسفناج خام یا پخته؟

بورانی اسفناج برای لاغری مؤثر است. اما به شرط اینکه آن را سرخ نکنید و با غذاهای پرکالری نخورید. اسفناج پخته دارای آنتی اکسیدان بیشتری است. زیرا دیواره سلولی آن شکسته می گردد و تاثیر بیشتری بر روی سیستم ایمنی بدن دارد. بنابراین اگر اسفناج را برای درمان امراضی از جمله سرماخوردگی مصرف می کنید، بهتر است پخته باشد.

همچنین یکی از خواص اسفناج پخته داشتن ماده ای به نام لوتئین است که باعث تقویت بینایی می گردد. همچنین چشم را از ابتلا به آب مروارید محافظت می نماید. از سوی دیگر اسفناج پخته حاوی ویتامین K بیشتری است. برای بچه ها، نوجوانان و افراد سالمند باید اسفناج را بپزید. در این صورت به استحکام استخوان های آن ها یاری بیشتری می نماید. ویتامین K در اسفناج پخته باعث استحکام ملکول های کلسیم در بدن می گردد.

تاثیر بورانی اسفناج برای لاغری

در گذشته تصور این بود که اسفناج حاوی مقدار زیادی آهن است. به همین دلیل بسیاری از متخصصان تغذیه توصیه می کردند از مصرف اسفناج همراه با لبنیات از جمله ماست خودداری کنید. اما اکنون که خلاف این نظریه ثابت شد، مصرف ماست همراه با اسفناج هیچ مسئله ای ندارد.

برای لاغری می توانید بورانی اسفناج را با ماست کم چرب مصرف کنید. این غذا برای وعده شام نه تنها سبک است. بلکه به فرایند کاهش وزن هم یاری زیادی می نماید.

مراقب مضرات اسفناج باشید

اسفناج از آن دست غذاهایی است که مقدار زیادی اسید اگزالیک دارد. این ماده معدنی در بسیاری از غذاها و از جمله آب نیز وجود دارد. وقتی در حال خوردن اسفناج هستید، ممکن است زیر دندان احساس کنید سنگ ریزه های کوچکی در آن وجود دارد. در حالیکه آن ها ماده اسید اگزالیک است.

اسید اگزالیک موجود در اسفناج با یون های کلسیم واکنش نشان می دهند. این ماده باعث از بین رفتن مینای دندان می گردد. زیرا اسیدی است و به مرور زمان حساسیت مینای دندان را به دنبال دارد. همچنین مصرف زیاد آن باعث ابتلا به سنگ کلیه هم می گردد.

منبع: همگردی

به "حقیقت هایی در خصوص خواص اسفناج که تا بحال نمی دانستید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "حقیقت هایی در خصوص خواص اسفناج که تا بحال نمی دانستید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید