4 عادت تغذیه ای برای تنظیم سوخت و ساز بدن

به گزارش گل پدیده، متابولیسم یا سوخت وساز، مسئول ایجاد تعادل در دریافت و مصرف انرژی در بدن است و می تواند تمامی واکنش های شیمیایی بدن را مدیریت کند. کاهش متابولیسم با افزایش وزن و افزایش متابولیسم نیز با کاهش وزن همراه خواهد بود. زمانی که تعادل متابولیسم یا سوخت وساز در بدن مختل می گردد، ممکن است علاوه بر مسائل وزنی، فرد دچار مسائل روانی و عصبی یا حتی برخی از مسائل جسمانی مانند اختلال در ترشح هورمون های بدن نیز گردد.

4 عادت تغذیه ای برای تنظیم سوخت و ساز بدن

توصیه می گردد که برای حفظ تعادل متابولیسم بدن، 4 عادت تغذیه ای زیر را رعایت کنید. این عادت ها عبارتند از:

1. چربی های اضافی تان را کاهش دهید

هرچقدر که حجم توده های عضلانی بدن بیشتر و حجم توده های چربی اضافی در بدن کمتر باشد، سوخت وساز بدن هم به شکل متعادل تری انجام خواهد شد. تحقیقات نشان داده اند که افراد دارای بدن های عضلانی، حتی با خوابیدن یا نشستن هم مقداری کالری می سوزانند؛ یعنی مقدار متابولیسم در حال استراحت در افرادی که توده های عضلانی بیشتری دارند، بیشتر از افرادی است که توده های چربی بیشتری در بدنشان دارند. مصرف انواع پروتئین های حیوانی فاقد چربی قابل مشاهده یا پروتئین های گیاهی در کنار ورزش کردن روزانه می تواند به افزایش حجم عضلات بدن یاری کند.

2. فیبر بیشتری بخورید

براساس دستورالعمل های غذایی استاندارد، توصیه می گردد که خانم ها حداقل 25 گرم و آقایان حداقل 38 گرم فیبر غذایی در طول روز دریافت نمایند. دریافت فیبر کافی در طول روز به کنترل اشتها، کند شدن فرایند هضم و بهبود متابولیسم بدن یاری می نماید. به همین علت هم اگر می خواهید که سوخت وساز بدنی مناسبی در طول روز داشته باشید، باید میوه ها و سبزی های تازه، حبوبات، بذر کتان و دانه چیا را در رژیم غذایی خود بگنجانید.

3. کمتر قند و شکر مصرف کنید

یک توصیه کلی به افرادی که می خواهند سلامت متابولیک شان را تقویت نمایند، این است که مصرف قند و شکر را محدود نمایند. استفاده از قند و شکر یا خوراکی های حاوی آن ها با ایجاد نوسانات شدید در قند خون باعث افزایش اشتها، هوس غذایی شدید و حتی اضطراب در طول روز می گردد، درحالی که همین اتفاقات می توانند باعث اختلال در متابولیسم بدن شوند. علاوه بر این، قند و شکر با افزایش التهاب در بدن، خطر بروز زوال عقل، آلزایمر، بیماری های قلبی و انواع سرطان ها را افزایش می دهند. یک توصیه تغذیه ای روشن درباره مصرف قند و شکر، این است که سعی کنید در هر وعده اصلی غذایی بیشتر از 2 یا 3 گرم شکر استفاده نکنید. هرچقدر که مقدار مصرف قند و شکر در طول روز کمتر باشد، احتمال تقویت عملکرد سیستم سوخت وساز بدن هم بیشتر خواهد بود. به خاطر داشته باشید که استفاده از خوراکی های حاوی آرد سفید تصفیه شده هم می تواند باعث اختلال در متابولیسم بدن گردد، زیرا این آرد ها در بدن به قند تبدیل می شوند و مشکل نوسانات قند خون و اختلالات مرتبط با آن را به همراه می آورند.

4. جرعه جرعه آب بنوشید

یکی از دشمنان درجه یک ایجاد اختلال در متابولیسم بدن، کم آبی بدن است. کم آبی می تواند به طور کاملا ناگهانی سرعت متابولیسم را کاهش دهد. زمانی که بدن دچار کم آبی می گردد، فرصت کافی برای رسیدن قند و چربی به عضلات فراهم نمی گردد. وقتی که قند و چربی به عضلات نمی رسند، فرایند متابولیزه شدن آن ها هم آغاز نمی گردد و متابولیسم ناگهان کاهش پیدا می نماید. از این رو، توصیه می گردد که به جای اینکه ناگهان در مدت یک تا 2 ساعت چند لیوان آب بنوشید، سعی کنید که در طول روز به صورت جرعه جرعه آب دریافت کنید تا بدنتان هیچ وقت با کم آبی روبرو نگردد.

منبع: بهداشت نیوز

منبع: فرارو

به "4 عادت تغذیه ای برای تنظیم سوخت و ساز بدن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "4 عادت تغذیه ای برای تنظیم سوخت و ساز بدن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید