طرز تهیه پیتزا مخصوص خوشمزه و حرفه ای
به گزارش گل پدیده، پیتزا یا Pizaa یکی از محبوب ترین غذاها در تمام دنیا است. این غذا بومی ایتالیاست؛ اما در کشورهای مختلف هم مورد استقبال بی نظیری قرار گرفته است. طرز درست کردن پیتزا مخصوص در فرهنگ های مختلف، با اضافه کردن چاشنی های محلی تغییر کرد. این تغییر در سبک پخت سبب شد تا انواع مختلفی از پیتزا مثل مارگاریتا، ناپولی، پپرونی و بسیاری از مدل های دیگر به وجود آیند.
![طرز تهیه پیتزا مخصوص خوشمزه و حرفه ای طرز تهیه پیتزا مخصوص خوشمزه و حرفه ای](https://padideflowr.dabiblog.ir/upload/2025/01/23/b19d31562db0-79dc1ed0aedf2527f-3b825503bc1b57.jpg)
درست کردن هیچ کدام از این پیتزاها سخت نیست؛ کافی است برخی از اصول آن ها را یاد بگیرید. آن وقت هر نوع پیتزایی که اراده کنید می توانید درست کنید. حتی می توانید خودتان پیتزاهایی نو اختراع کنید!
ما در این مطلب قصد داریم طرز تهیه پیتزا مخصوص را به شما آموزش دهیم. اگر دوست دارید با طرز تهیه پیتزا مخصوص این غذای خوشمزه آشنا شوید و آن را تجربه کنید، با گل پدیده همراه باشید. در ادامه، جدول مشخصات غذایی این خوشمزه ایتالیایی را با هم می بینیم:
پیتزا مخصوص | |
تعداد نفرات | 2 نفر |
زمان آماده سازی | با در نظر گرفتن زمان آماده سازی خمیر، از 1.5 ساعت تا یک شبانه روز |
زمان پخت غذا | کمتر از 30 دقیقه |
میزان سختی | میانه |
طرز تهیه پیتزا مخصوص خانگی
یک پیتزای خوش طعم و سالم در خانه درست کنید.به طور کلی، برای تهیه یک پیتزا مخصوص خوشمزه خانگی، دو مرحله در پیش دارید. اول، درست کردن خمیر پیتزا و پس از آن، آماده کردن مواد اولیه و پخت پیتزامخصوص. البته در صورت تمایل می توانید خمیر پیتزا مخصوص را به صورت آماده از فروشگاه ها خریداری نموده و روند تهیه پیتزا را ساده تر کنید.
به هر حال، در ادامه، ابتدا به سراغ درست کردن خمیر پیترا مخصوص می رویم و پس از آن، مراحل پخت پیزا مخصوص را توضیح می دهیم. با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه خمیر پیتزا
تجربه برترین طعم ها با پخت یک پیتزا خانگی.با میزان مواد جدول زیر، می توانید 2 عدد خمیر پیتزا به قطر 30 سانتی متر تهیه کنید:
مواد لازم | میزان مورد احتیاج |
آرد | 3 و 4/3 پیمانه (معادل 490 گرم) |
آب نیمه گرم (حدود 40 درجه سانتی گراد) | 1.5 پیمانه (معادل 355 لیتر) |
مخمر خشک فعال (خمیر مایه خشک) | 2 و 4/1 قاشق چایخوری |
روغن زیتون | 2 قاشق غذاخوری |
نمک | 2 قاشق چایخوری |
شکر | 1 قاشق چایخوری |
برای خمیر پیتزا از چه آردی استفاده کنیم؟
برای تهیه خمیر پیتزا مخصوص می توانید از انواع مختلف آرد بهره ببرید. از آرد سفید گرفته تا آرد گندم سبوس دار، آرد سویا و آرد جو دوسر، همگی برای تهیه خمیر مناسب هستند. هر چه میزان گلوتن آرد بیشتر باشد، نان پیتزا ترد تر می گردد. امروزه با توجه به افزایش تقاضا برای غذاهای سالم، آرد سبوس دار و آرد جو هواداران بیشتری پیدا نموده اند و می توانید از آن ها بهره ببرید.
در ادامه به مراحل تهیه خمیر پیتزا اشاره نموده ایم، اما اگر علاقه دارید این کار را به صورت تخصصی انجام دهید، مقاله طرز تهیه خمیر پیتزا را حتما مطالعه کنید.
مراحل طرز تهیه خمیر پیتزا
یک برش پیتزا مخصوص خانگی با مواد اولیه تازه و باکیفیت.برای تهیه یک خمیر پیتزای ترد خانگی، مراحل زیر را دنبال کنید. بعد از درست کردن خمیر، به سراغ طرز تهیه پیتزا مخصوص می رویم.
- مرحله اول: آب ولرم را داخل کاسه ای بزرگ بریزد و مخمر را روی آن بپاشید. پنج دقیقه منتظر بمانید تا مخمر داخل آب حل گردد. اگر بعد از پنج دقیقه مخمر حل نشد، آن را هم بزنید.
- مرحله دوم: مخمر در این حالت آغاز به کف کردن می نماید. اگر این اتفاق نیفتاد یعنی مخمر شما فاسد شده یا دمای آب برای عمل کردن مخمر، مناسب نبوده است.
نکته مهم: داغ بودن یا سرد بودن آب باعث از بین رفتن مخمرها می گردد.
- مرحله سوم: آرد را الک کنید تا یکدست گردد. سپس آرد الک شده، شکر، نمک و روغن زیتون را به ترکیب آب و خمیر مایه اضافه کنید و آرام هم بزنید. می توانید از همزن برقی برای هم زدن خمیر بهره ببرید. فقط ضروری است تا قلاب همزن خمیر را وصل کنید.
- مرحله چهارم: خمیر را با همزن برای حدود 7 تا 10 دقیقه با سرعت کم ورز بدهید. اگر همزن ندارید، اصلاً نگران نباشید، می توانید با دست خمیر را ورز دهید. کافی است کمی آرد روی یک سینی بزرگ یا تخته آشپزی بپاشید و خمیر را روی سینی برای 10 دقیقه ورز دهید.
- مرحله پنجم: خمیر زمانی آماده است که وقتی به آن دست می زنید، حالت چسبندگی داشته باشد اما به دست نچسبد. اگر حس کردید بعد از 10 دقیقه ورز دادن خمیر هنوز هم خیلی چسبناک است، کمی آرد به آن اضافه کنید.
- مرحله ششم: خمیر را به شکل گرد درآورید. کاسه ای بردارید و آن را با کمی روغن زیتون چرب کنید. خمیر را داخل کاسه قرار داده و کاملاً بچرخانید تا همه طرف آن روغنی گردد.
- مرحله هفتم: روی کاسه را با پلاستیک بپوشانید. حالا زمان آن رسیده تا مخمرهای درون خمیر کار خودشان را انجام دهند و خمیر عمل بیاید.
نکته: برای اینکه شرایط مناسب برای ور آمدن خمیر به وجود بیاید، دو راه دارید. می توانید از روش تخمیر آهسته استفاده کردخ و خمیر را برای مدت 24 ساعت داخل یخچال بگذارید. راه دوم این است که روش تخمیر سریع را انتخاب کنید. در این حالت، خمیر را برای مدت یک ساعت و نیم در مکانی گرم قرار دهید. اگر جای گرم ندارید، می توانید برای حدود 8 ساعت خمیر را در دمای معمولی آشپزخانه بگذارید. حجم خمیر باید 2 برابر گردد.
حالا که خمیر پیتزا آماده شده، وقت آن رسیده است که به سراغ دستور پخت پیتزا مخصوص برویم. وسایل مورد احتیاج پیتزا مخصوص زیاد و مفصل است و باید گفت که پرملات تر از پیتزا مخلوط است. یکی از نکات کلیدی طرز تهیه پیتزا مخصوص هم همین تنوع مواد اولیه آن است. بنابراین، اگر می خواهید پیتزا مخصوص خانگی خوشمزه تری داشته باشید، حتما تنوع رنگارنگ ترکیبات پیتزا مخصوص را حفظ کنید. در ادامه، وسایل مورداحتیاج پیتزا مخصوص آمده است
مواد لازم برای پیتزا مخصوص
پیتزا، یکی از محبوب ترین غذاهای بین المللی محسوب می گردد.مواد لازم پیتزا مخصوص شامل موارد زیر است:
مواد لازم | میزان مورد احتیاج |
خمیر پیتزا | به تعداد لازم |
گوشت چرخ نموده (اختیاری) | 300 گرم |
سوسیس ورقه شده (اختیاری) | به میزان لازم |
ژامبون خرد شده (اختیاری) | به میزان لازم |
مرغ پخته و تکه شده | به میزان لازم |
پیاز بزرگ خرد شده | 1 عدد |
قارچ خرد شده | 500 گرم |
ذرت | 200 گرم |
فلفل دلمه ای سبز، زرد و قرمز | از هر کدام 1 عدد |
پنیر موزارلا رنده شده | 2 فنجان |
پنیر پارمسان ریز رنده شده | 1 فنجان |
آب | 3/1 پیمانه |
سس گوجه فرنگی | به میزان لازم |
رب گوجه فرنگی | نصف پیمانه |
سس پستو (اختیاری) | به میزان لازم |
روغن زیتون | 2 قاشق غذاخوری |
پودر سیر | نصف قاشق چایخوری |
آویشن | نصف قاشق چایخوری |
ریحان خشک شده | نصف قاشق چایخوری |
پونه خشک شده | نصف قاشق چایخوری |
نمک | نصف قاشق چایخوری |
فلفل | 8/1 قاشق چایخوری |
راستی، اگر دوست دارید سس پیتزا را هم در خانه درست کنید، مقاله سس خانگی پیتزا را از دست ندهید.
مراحل تهیه پیتزا مخصوص
سیب زمینی خلالی تکمیل کننده این غذای محبوب و خوشمزه است.مواد اولیه پیتزا مخصوص آماده است و حالا باید به سراغ تهیه پیتزا برویم. نحوه درست کردن پیتزا مخصوص در ادامه آمده است:
- مرحله اول: ابتدا فر را روشن نموده و روی دمای 245 درجه سانتی گراد تنظیم کنید. اجازه دهید حداقل 30 دقیقه قبل از آغاز پخت پیتزا، فضای داخلی فر گرم گردد.
- مرحله دوم: پیازها را داخل تابه ای با روغن زیتون تفت دهید تا سبک شوند. سپس گوشت یا مرغ را اضافه کنید و تفت بدهید. نمک، فلفل، آویشن و پودر سیر را هم برای طعم دار شدن به آن ها اضافه کنید.
- مرحله سوم: در ادامه طرز پخت پیتزا مخصوص، رب گوجه، کمی سس گوجه، ریحان، پونه و آب را در تابه ای دیگر با هم مخلوط کنید. این سس را حدود 10 دقیقه روی حرارت میانه بگذارید تا غلیظ گردد.
- مرحله چهارم: نایلون روی کاسه خمیر پیتزا را برداشته و با دست، کمی پف خمیر را بگیرید. خمیر را به دو قسمت تقسیم نموده، هر کدام را جداگانه داخل نایلون بگذارید و برای 15 دقیقه به آن ها استراحت دهید.
- مرحله پنجم: حالا روی تخته آشپزخانه کمی آرد بپاشید. دو چانه خمیر را روی تخته آشپزخانه گذاشته و به شکل دایره و با کمی فشار کف دست، روی تخته بچرخانید. خمیر را از مرکز به سمت اطراف بکشید و اصطلاحا آن را پهن کنید. سعی کنید ضخامت خمیر از 3 سانتی متر بیشتر نگردد.
- مرحله ششم: حدود 5 دقیقه به خمیر استراحت بدهید. حالا دوباره کمی آن را بکشید تا پهن تر گردد و قطر آن به حدود 30 سانتی متر برسد. اگر می خواهید شکل خمیرها کاملاً دایره ای گردد، یک بشقاب روی خمیر بگذارید و اضافه های بیرون زده از لبه های خمیر را با چاقو جدا کنید.
نکته: اگر تابه مخصوص پیتزا داشته باشید که کارتان خیلی راحت می گردد؛ می توانید دقیقا میزان همان تابه، خمیر را پهن کنید.
- مرحله هفتم: در این مرحله از طرز تهیه پیتزا مخصوص ، داخل سینی فر کاغذ روغنی بگذارید و دو خمیر پیتزا را روی آن قرار دهید. روی خمیرها با فرچه روغن زیتون بزنید. 10 تا 15 دقیقه دیگر به خمیرها استراحت دهید.
- مرحله هشتم: سسی که درست نموده اید ذا به طور مساوی روی خمیر پیتزا بزنید. از پشت قاشق بهره ببرید و سس را کاملاً روی خمیر پخش کنید. فقط حدود یک سانتی متر از اطراف لبه خمیر را خالی بگذارید. لازم نیست سس زیادی بزنید. حدود دو قاشق غذاخوری سس برای هر خمیر کافی است. نگران سسی که اضافه آمده هم نباشید، می توانید برای پیتزاهای بعدی از آن بهره ببرید.
نکته: اگر دوست دارید می توانید کمی سس پستو هم اضافه کنید.
- مرحله نهم: در این مرحله از دستور پخت پیتزا مخصوص، نیمی از پنیر موزارلا را روی خمیرها بریزید. گوشت تفت داده شده، سوسیس، ژامبون، قارچ، فلفل دلمه ای و ذرت را روی خمیرها پخش نموده و بقیه پنیر موزارلا و پنیر پارمسان را به طور مساوی روی مواد پیتزا بریزید.
- مرحله دهم: پیتزا ها را حدود 10 تا 15 دقیقه در دمای 245 درجه سانتی گراد یا حدود 15 تا 25 دقیقه در دمای 180 درجه سانتی گراد در فر قرار دهید. در دقایق پایانی پخت، گریل فر را روشن کنید تا روی پیتزاها هم طلایی شوند.
نکات تکمیلی در طرز پخت پیتزا مخصوص خوشمزه
با اضافه کردن سبزیجاتی مثل قارچ و زیتون طعم این غذای خوشمزه را چند درجه بهتر کنید.آموزش پیتزا مخصوص را با هم دیدیم، اما توجه به نکات زیر باعث می گردد که بتوانید پیتزا مخصوص خانگی خوشمزه تری درست کنید:
- اگر خمیر پیتزا را از روز قبل درست نموده و در یخچال نگه دارید، پیتزایی که درست می کنید خوشمزه تر خواهد بود.
- خمیر پیتزا را هر چه نازک تر درست کنید، تردتر می گردد. البته سعی کنید خیلی هم نازک نگردد، زیرا بخش مهم طعم پیتزا به نان آن است.
- لبه های خمیر را کمی بالا بیاورید تا هم پیتزا برشته گردد و هم مواد را به خوبی داخل خود نگه دارد.
- خمیر پیتزا را می توانید از قبل آماده کنید و داخل فریزر نگه دارید. برای این کار، خمیر را درست نموده و بگذارید عمل بیاید، سپس آن را به قسمت های مناسب تقسیم کنید. خمیر را به شکل توپ در بیاورید (چانه بگیرید) و کمی روغن زیتون روی آن ها اسپری کنید. سپس در ظرف عایق یا پلاستیک هواگیری شده قرار دهید. در این شرایط، خمیر برای حدود 2 تا 3 ماه در فریزر سالم می ماند.
- ضروری است برای استفاده از خمیر یخ زده، خمیر را برای حدود 5 تا 6 ساعت در یخچال و نیم ساعت در دمای محیط بگذارید تا یخ آن به طور کامل باز گردد.
- پیتزا را می توانید روی گاز، تنورهای خانگی یا حتی روی باربیکیو هم درست کنید.
- می توانید از سس های مختلفی مانند پستو، بشامل، سالسا، باربیکیو، سس سیر، بالزامیک و آلفردو در طرز تهیه پیتزا مخصوص بهره ببرید. همه چیز به ذائقه شما بستگی دارد.
پیتزا مخصوص را از گل پدیده بخواهید…
طرز تهیه پیتزا مخصوص خانگی را به ساده ترین شکل ممکن برای شما گفتیم. حال، اگر به هر دلیلی امکان پخت این پیتزای خوشمزه را در منزل ندارید، می توانید با سفارش پیتزا انلاین یک پیتزای گرم و خوشمزه در منزل میل کنید.
برای این کار، وارد سایت گل پدیده شده و رستوران و پیتزای مورد نظر خود را انتخاب کنید. بعد از آن، آدرس خود را ثبت نموده و منتظر رسیدن غذا بمانید. با سفارش غذا از گل پدیده ، غذای شما با برترین کیفیت و در کمترین زمان ممکن به محل آدرس ارسال خواهد شد.
منبع: اسنپ فود