کاهش خطر ابتلا به افسردگی با مصرف شیر و ماست کم چرب
به گزارش گل پدیده، بسیاری از مردم برای جلوگیری از اضافه وزن محصولات لبنی کم چرب را نسبت به محصولات پرچرب ترجیج می دهند. بعلاوه تحقیقات تازه نشان می دهد که لبنیات کم چرب می تواند برای سلامت روح و روان مفید باشد.

در یک مطالعه بین 1000 نفر بزرگسال ژاپنی، محققان دریافتند افرادی که اندازه بالایی از شیر و ماست کم چربی استفاده می نمایند نسبت به دیگر افراد کمتر دچار علائم افسردگی می شوند.
افسردگی یکی از شایع ترین اختلالات سلامت روان در بیشتر کشور ها از جمله استان متحده است. به گفته موسسه ملی بهداشت روان، در سال 2015، حدود 16.1 میلیون بزرگسال در ایالات متحده حداقل یک دوره افسردگی جدی را در طول 12 ماه گذشته تجربه نموده اند.
علائم افسردگی از فردی به فرد دیگر فرق دارد. ممکن است این افسردگی شامل غم و اندوه مداوم، احساس ناامیدی، احساس گناه، درماندگی، تحریک پذیری، خستگی، مسائل خواب، و افکار مرگ یا خودکشی باشد.
مصرف لبنیات کم چرب با کاهش علائم مربوط به افسردگی در ارتباط است.
این تحقیق شامل 1159 بزرگسال در ژاپن بین سنین 19 تا 83 سال بود که اکثریت آنها زن بودند. در یک پرسشنامه رژیم غذایی از شرکت نمایندگان خواسته شد تا تعیین نمایند هر چند وقت یکبار لبنیات کم چرب و پرچرب استفاده می نمایند. مصرف پنیر، کره و دیگر محصولات لبنی گزارش نشد.
علائم افسردگی با استفاده از 20 آیتم مورد آنالیز نهاده شد. تیم تحقیق علائم افسردگی را در بین 31.2 درصد ازمردان و 31.7 درصد از زنان تعیین کردند.
در مقایسه با بزرگسالانی که هیچ مصرف محصولات لبنی از آنها گزارش نشد، نتایج نشان داد افرادی که بین 1 تا 4 بار در هفته شیر و ماست کم چرب استفاده کردند کمتر دارای علائم افسردگی بودند.
این نتایج بعلاوه پس از به حساب آوردن بعضی فاکتور های مداخله گر مانند سن، جنس، رژیم غذایی، سبک زندگی و شرایط سلامت، هیچ تغییری نکرد.
نتایج نشان می دهد که مصرف اندازه بالاتری از لبنیات کم چرب ممکن است با کاهش علائم مربوط به افسردگی در ارتباط باشد.
بعلاوه تحقیقات نشان می دهد که هیچ ارتباطی بین مصرف محصولات لبنی پرچرب و افسردگی وجود ندارد. ممکن است دلیلش وجود اسید های چرب ترانس در شیر های پرچرب باشد که جای یک نوع اسید آمینه در شیر به نام تریپتوفان را گرفته اند.
تیم تحقیق بیان کردند که این نتیجه گیری ها حتمی و صد درصد نیست و برای تعیین کردن دقیق مکانیسم های زیر بنایی ارتباط بین مصرف لبنیات کم چرب و کاهش خطر ابتلا به افسردگی، مطالعات بیشتری مورد احتیاج است.
منبع: فوت و فن